Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 preien
- 1 broccoli of 500 gram voorgesneden broccoli
- 2 uien
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,5 liter water
- Vloeibare margarine
- Laurierblaadjes
- Peper
- Tijm
- Basilicum
- Oregano

Bereidingswijze:
- Snipper de uien fijn.
- Was de prij en broccoli. Snijd de prij en broccoli. (TIP: snijd je groenten niet te fijn. Hoe fijner je deze snijdt, hoe meer vitaminen en mineralen er verloren zullen gaan.)
- Stoof de ui in 2 eetlepels vloeibare margarine.
- Voeg de prij en broccoli toe en laat even mee stoven.
- Voeg 1,5 liter water, 2 groentebouillonblokjes en enkele laurierblaadjes toe en kook zachtjes tot de groenten gaar zijn.
- Wanneer de groenten gaar zijn, verwijder je de laurierblaadjes en mix je de soep glad.
- Kruid de soep met de kruiden naar smaak.
Laat het smaken!