Ingrediënten (voor 6 personen)
- 800 gram americain natuur
- 2 gele paprika's
- 2 rode paprika's
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- 800 gram tomatenblokjes
- 750 ml tomaten passatta
- 1 bruine boterham
- 2 eieren
- 1 doosje champignons
- Vloeibare margarine
- 2 eetlepels chapelure
- Kruiden: laurierblad, oregano, basilicum en peper.
![](https://primary.jwwb.nl/public/w/j/c/temp-vufcxednarvqmhizxsxe/whatsapp-image-2025-01-10-at-14-50-42-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1920%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=390&height=390)
Bereidingswijze:
- Snipper 2 uien en pers 2 tenen knoflook. Snijd de paprika's en champignons.
- Stoof de uien en knoflook in de vloeibare margarine. Wanneer de ui glazig is, voeg je de gesneden paprika's toe.
- Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes, tomaten passatta en chamignons toe. Kruid de saus met de kruiden en laat gedurende minstens 30 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snipper de overige 2 uien en pers de knoflook.
- Doe de ui, knoflook, americain natuur, eieren en chapelure in een mengkom. Meng alles onder elkaar.
- Rol balletjes en leg deze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven op 190°C. Draai na 10 minuten de balletjes om zodat ze aan beide kanten mooi kunnen garen.
- Voeg de balletjes toe aan de saus.
Laat het smaken!
Je kan balletjes in tomatensaus combineren met verschillende bijgerechten. Ik koos ervoor om het te combineren met volkoren spirelli, maar je kan het ook combineren met puree, gekookte aardappelen, ovenfrieten, ... .