Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram volkoren penne
- 2 gele paprika's
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 500 gram kerstomaten
- 2 tenen knoflook
- 60 gram pijnboompitten
- 400 gram kippenblokjes
- 250 gram rucola
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika's en courgette. Halveer de kerstomaten. Stoof de groenten in een kleine hoeveelheid olijfolie.
- Bak ondertussen de kippenblokjes tot deze gaar zijn.
- Doe de rucola en tenen knoflook in een hakmolen en hak deze fijn.
- Voeg 30 gram pijnboompitten en parmezaanse kaas toe en hak fijn. Voeg daarna 100 ml olijfolie toe.
- Rooster de overige pijnboompitten.
- Zet de pasta, groenten, kip, pijnboompitten en pesto onder elkaar en serveer. Laat het smaken!