Pasta pesto met groenten en kip

Gepubliceerd op 23 augustus 2024 om 14:55

Ingrediënten (voor 4 personen): 

  • 400 gram volkoren penne
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 500 gram kerstomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram pijnboompitten
  • 400 gram kippenblokjes
  • 250 gram rucola
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze: 

  1. Breng water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd de paprika's en courgette. Halveer de kerstomaten. Stoof de groenten in een kleine hoeveelheid olijfolie. 
  3. Bak ondertussen de kippenblokjes tot deze gaar zijn. 
  4. Doe de rucola en tenen knoflook in een hakmolen en hak deze fijn. 
  5. Voeg 30 gram pijnboompitten en parmezaanse kaas toe en hak fijn. Voeg daarna 100 ml olijfolie toe. 
  6. Rooster de overige pijnboompitten. 
  7. Zet de pasta, groenten, kip, pijnboompitten en pesto onder elkaar en serveer. Laat het smaken!