Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram tomatenblokjes
- 600 gram wortelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- Kruiden: oregano en basilicum
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de wortelen in schijfjes.
- Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg dan de wortelen toe en laat even mee stoven.
- Voeg de tomatenblokjes toe en voeg 1,5 liter toe. Voeg daarna de 2 groentebouillonblokjes nog toe. Laat even prutellen op een zacht vuur zodat de groenten kunnen garen.
- Wanneer de groenten gaar zijn, mix de soep. Kruid de soep met de kruiden en laat smaken.
TIP: streef naar een hoeveelheid groenten van 400 - 500 gram per liter water. Hierdoor zal deze soep goed verzadigen en de nodige voedingsstoffen bevatten.
Reactie plaatsen
Reacties