Tomaten-wortelsoep

Gepubliceerd op 9 augustus 2024 om 13:00

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 600 gram wortelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Kruiden: oregano en basilicum

Bereidingswijze: 

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de wortelen in schijfjes. 
  2. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg dan de wortelen toe en laat even mee stoven. 
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en voeg 1,5 liter toe. Voeg daarna de 2 groentebouillonblokjes nog toe. Laat even prutellen op een zacht vuur zodat de groenten kunnen garen. 
  4. Wanneer de groenten gaar zijn, mix de soep. Kruid de soep met de kruiden en laat smaken. 

 

TIP: streef naar een hoeveelheid groenten van 400 - 500 gram per liter water. Hierdoor zal deze soep goed verzadigen en de nodige voedingsstoffen bevatten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.