Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram risottorijst
- 2 uien
- 2 tenen look
- 2 mozzarella's
- verse basilicum
- 500 gram cherrytomaatjes
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 700 ml passata
- 500 ml groentebouillon
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en look. Stoof deze in een pot met olijfolie. Wanneer de ui glazig is, voeg je de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.
- Blus af met een kleine hoeveelheid water. Voeg daarna de passata toe en een soeplepel bouillon. Roer regelmatig. Wanneer de passata en bouillon zijn opgenomen, voeg je opnieuw een soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je tot de risotto gaar is. Risotto moet zacht zijn, maar er mag wel nog een bijt zijn van binnen.
- Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster ze 15 min in de oven op 200°C. Doe daarnaast de diepvriesspinazie in een microgolfpot en laat de spinazie ontdooien.
- Doe de parmezaanse kaas bij de risotto en zet onder elkaar. Voeg daarna de spinazie toe en zet onder elkaar.
- Schep de risotto op de borden, halveer de bollen mozzarella en verdeel over de borden. Voeg tot slot nog enkele blaadjes basilicum en de cherrytomaatjes toe.
- Laat het smaken!